neděle 28. prosince 2014

Rachel Cohn, David Levithan - Dash&Lily - Kniha přání | miniRecenze

Název - Dash&Lily - Kniha přání
Originální název - Dash & Lily´s Book of Dares
Autor - David Levithan, Rachel Cohnová
Počet stran - 276
Žánr - Literatura světová - Romány
Vydání ČR - CooBoo, 2014


„Nechala jsem ti tu pár nápověd a vodítek. Jestli chceš, otoč stranu. Jestli ne, vrať knihu prosím zpátky do poličky.“ Takhle začíná nová knížka od bestsellerového autora Davida Levithana a Rachel Cohnové. Lily zanechala chvíli před Vánoci červený zápisník plný výzev na poličce svého oblíbeného knihkupectví a čeká, až někdo přijme nabídku ke hře. Ale je Dash ten pravý? Nebo je jejich osudem vzájemně sdílet svoje sny a touhy jen na stránkách deníku, který na střídačku schovávají po celém vánočním New Yorku? Můžou se ve skutečnosti setkat, bude to fungovat? Bude červený zápisník jejich knihou přání? Nebo se k sobě vlastně ani trošku nehodí?


Kombinace knihy plné úkolů, Vánoc, knihkupectví a New Yorku. Kniha jako stvořená pro mě. Přečetla jsem ji za jeden den. Nemohla jsem se odtrhnout. Hodně mě překvapilo, jak tato kniha vznikala. David psal kapitoly o Dashovi a Rachel kapitoly o Lily. Vyměňovali si je e-mailem, aniž by se předem domluvili, jak se příběh bude vyvíjet.
Dash, chytrolín, který má rád jogurty ale nesnáší Vánoce. Lily, která zbožňuje Vánoce. Lily jsem si oblíbila okamžitě. Miluje na Vánocích přesně to samé jako já. Dashe jsem si až tak moc neoblíbila. Nějak mi prostě nesedl. Asi to bylo tím, že si rád vyhledává slova ve slovníku.

Tato kniha je skvělou volbou pro zimní období. Je plná skvělého humoru a gay párů. Byla jsem zvědavá, jestli se Dash a Lily vůbec někdy potkají. Pokud ano, kdy a při jaké příležitosti? Mě kniha skvěle naladila na nadcházející Silvestr.




1 komentář:

  1. Tuhle knihu hrozně moc chci protože pro mě zní hrozně lákavě, hledala jsem jí v různých knihkupectvích a nikde ji neměli což nechápu...:D Tak asi nezbývá nic jiného než si jí objednat z internetu :D Tvoje recenze je pěkná, aspoň mě o něco víc naladila na to si knihu sehnat :D

    OdpovědětVymazat