pondělí 22. prosince 2014

Andrea Kabeláčová - Trhni si! | miniRecenze


Série - /
Název - Trhni si!
Originální název - Trhni si!
Autor - Andrea Kabeláčová
Počet stran - 392
Žánr - dívčí román
Vydání ČR - FRAGMENT, 2014


Mia je sedmnáctiletá holka, která se na vlastní pěst protlouká životem. K tělu si jen tak někoho nepustí a pro drsné slovo nejde daleko. Když odejde od své nesnesitelné matky, začne žít v opuštěném domě s partičkou kluků, kteří jsou na tom podobně jako ona. Když mezi ně přijde nový spolubydlící, není z něj Mia zrovna nadšená. Hádky jsou na denním pořádku, ale postupem času se ukazuje, že na rčení "co se škádlívá, to se rádo mívá", možná něco bude.


Knihu jsem si koupila, protože mě na první pohled zaujala obálka ale i název a anotace. S nadšením jsem knihu začala číst, ale už jsem jí s takovým nadšením nedokončila.
Děj knihy mi přišel místy až moc předvídatelný. Taky jsem tak nějak počítala s tím, co se stane ke konci knihy. A ono se to doopravdy stalo. Mia byla místy dost natvrdlá a také se chovala až přehnaně drsně. Všechno ji vyloženě „nasralo“, jak by sama řekla. Ale i tak jsem knihu dál četla a jejího chodu myšlenek jsem si snažila nevšímat.
Myslím, že by ani neuškodilo, kdyby kniha byla kratší. Od poloviny knihy je to jedno a to samé pořád dokola.
Humor knihy byl ale něco pro mě. Hodně mě pobavila a místy jsem se smála tak hlasitě až jsem měla strach, že někoho probudím.
Knihu nakonec hodnotím čtyřmi hvězdičkami (mírné hodnocení). Já mám takové knížky ráda jako oddychovky a jako oddychovka mi přišla dobrá.










2 komentáře:

  1. O téhle knize jsem taky přemýšlela zda si jí koupit a přečíst či ne. Každopádně podle anotace to vypadá moc dobře a myslím že by mě to i bavilo :D Jen škoda že je to tak předvídatelný jak říkáš. Moc pěkná recenze :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Na knihu se sice nechystám, ale tvoje recenze se mi moc líbí :)

    OdpovědětVymazat