čtvrtek 12. února 2015

17 KNIH, KTERÉ SI PŘEČTĚTE, POKUD SE VÁM LÍBILO PADESÁT ODSTÍNŮ ŠEDI

Jelikož dnes je v Česku premiéra filmu 50 Shades of Grey, rozhodla jsem se, že sepíšu tento článek. A taky proto, že se blíží Valentýn. Pokud rádi čtete tento žánr, třeba jen jako oddychovku, určitě čtěte dál.


1. Gabrielovo Inferno - Sylvain Reynard

 Anotace
První díl nové romanticko-erotické trilogie. Profesor Gabriel Emerson je ve dne uznávaným specialistou na Danta, v noci se změní na šelmu zmítanou erotickými touhami a téměř zvířecími pudy. Aby dostal vše, co chce, využívá svého neuvěřitelného šarmu a skvělého vzhledu, pod kterým se ovšem skrývá temná minulost a prázdnota. Pak se v jeho životě objeví studentka Julia a s ní i svádění, zakázaná láska a možná i vykoupení z Gabrielova osobního pekla…





2. Obnažená - Sylvia Day

Anotace
Romanticko-erotický román První část ohlášené série Crossfire Je možné, aby dva emocionálně labilní a minulostí poznačení lidé, jimiž jsou milionář Gideon Cross a mladičká Eva Tramellová, navázali vztah - a udrželi si ho? Hluboké citové pouto mezi nimi sice vznikne, je však natolik zvláštní, že v jistých momentech se jejich vztah dá přirovnat k boji kdo s koho. Často je před rozchodem zachrání jen tělesná touha, protože jeden druhého až démonicky přitahují. Román v zahraničí zaznamenal velký úspěch, práva se prodala do 34 zemí, a stal se mezinárodním bestsellerem.




3. Dublin Street - Samantha Youngová

Anotace
Joss se snaží utéct před svou tragickou minulostí, a tak se přestěhuje z USA do Skotska. Protože se zatvrzele vyhýbá jakýmkoliv vztahům, nikdo nemůže ani tušit, jak velký žal v sobě dusí a s jakými démony musí denně bojovat. Pak ale potkává Bradena, úspěšného a pekelně přitažlivého muže, který vždy dostane, co chce. A Braden chce Joss. Když však zjistí, že tu představa vztahu děsí, navrhne jí dohodu, která by uspokojila jejich vzájemnou spalující přitažlivost. Tvrdohlavý Skot však chce brzy víc než jen sex a Joss zpanikaří. Představa, že by někdo pronikl do útrob její duše, je pro ní totiž naprosto nepřípustná.




4. Nabíječ - Alice Claytonová

Anotace
Sexy román plný humoru a kuchyňského řádění… První noc ve fantastickém novém bytě v San Francisku Caroline začíná tušit, že za chvíli bude znát - ehm - milostný život svého tajemného souseda lépe než vlastní… boty. Díky stěnám tenkým jako papír a Nabíječovým atletickým výkonům slyší nejen jeho postel, narážející s železnou pravidelností do zdi ložnice, ale i bouřlivé ohlasy snad celého zástupu žen, které si do ní vodí. A zatímco je Caroline v tomto směru momentálně „na suchu“, uvědomí si, že jí ve spánku brání nejenom bušení do zdi, ale i její divoké představy. Když jedna ohlušující noc střídá druhou, netrvá dlouho, Caroline rupnou nervy a oděná jen do své sexuální frustrace a růžové noční košilky se „proklínanému“ Nabíječi konečně postaví tváří v tvář. Není divu, že jejich noční potyčka v nastalém napětí zažehne jiskru… Žhavé scény střídají bláznivé a Alice Claytonová v nich svým čtenářkám podává kromě lahodných moučníků i výtečný příběh lásky na první pohled.

5. Božský bastard - Christina Laurenová

Anotace
Ambiciózní praktikantka. Perfekcionistický šéf. A pořádná spousta šikany. Chloe Millsová, zatraceně chytrá a pracovitá studentka obchodní administrativy, má jediný problém: svého šéfa, Bennetta Ryana. Je náročný, neomalený, bezohledný - a naprosto neodolatelný. Božský bastard. Bennett se vrátil z Francie do Chicaga, aby zaujal významný post v obrovském rodinném podniku. Vůbec nečekal, že ta asistentka, která mu v zahraničí na dálku pomáhala, je nádherné, nevinně provokativní - naprosto nesnesitelné - stvoření, se kterým se teď bude muset vídat každý den. Navzdory drbům nikdy nebyl příznivce románků na pracovišti. Jenže Chloe pro něj představuje takové pokušení, že je ochotný pravidla ohnout - nebo je rovnou poslat k čertu -, pokud to znamená, že bude jeho. Kdykoli a kdekoli. Když ovšem jejich vzájemná touha dostoupí zlomového bodu, budou se muset Bennett a Chloe rozhodnout, co všechno jsou ochotni obětovat, aby jeden druhého získali.


6. Všechny jeho touhy - CC Gibs

Anotace
Padesát odstínu šedi v bledě modrém. Jenom poněkud lépe napsaných:-) Katherina Hartová nemůže uvěřit svému štěstí: přijali ji do Knight Enterprises, jedné z nejslavnějších firem na světě! Po prvním setkání s Dominikem Knightem, ředitelem společnosti, kterého provází velmi skandální pověst, ale lehce znejistí - a vůbec to není kvůli práci. Dominikovi je dvaatřicet let, vlastním úsilím se stal miliardářem, má nezkrotné ambice a stejně nezkrotnou povahu. Kromě toho je neskutečně přitažlivý, a když chce, umí být i neodolatelně šarmantní. Kate ten muž připadá jako učiněný predátor. Ano, jiskří to mezi nimi přímo viditelně, ale ona bude opatrná. Vždycky ho přece může opustit, kdyby si začal klást nepřiměřené požadavky! Kate ovšem neví, že rozhodovat o podobě jejich vztahu jí vůbec nepřísluší. Dominic Knight v ní totiž nalezl nový objekt svého zájmu - a je zvyklý pokaždé získat vše, čeho se mu zachce.


7. V tvojí kůži - Lisa Renee Jonesová

Mladé učitelce Sáře se náhodou dostane do rukou deník jakési Rebeccy, v němž objeví lechtivé dopisy, které si majitelka deníku vyměňovala s neznámým mužem. Sára neodolá pokušení a rozhodne se číst dále… Čím více se do deníku noří, tím více také propadá příběhu bouřlivé milostné aféry, plné divokého a drsného sexu, až už pomalu nedokáže myslet na nic jiného. Když ale deníkové záznamy zničehonic končí, Sára se rozhodne vypátrat, co se s Rebbecou stalo. Stopy jí zavedou do galerie moderního umění, kde se seznamuje s dvě přitažlivými muži. Který z nich byl milencem Rebeccy? Sára se ale sama ocitá ve víru odvážných, ale i nebezpečných vášnivých zážitků a čím dál více ochutnává ze zakázaného ovoce. Co se ale stane, pokud se jí nepodaří vymanit z role poslušné otrokyně? Vzrušující a provokativní příběh, ze kterého se vám rozbuší srdce.

8. Podvol se - Maya Banks

Anotace
Jste připraveni oddat se temným touhám? V trilogii Bez dechu otestovala Maya Banks hranice smyslnosti. Ve své nové sérii si dala jediný cíl: překročit je… Josslyn už jednou nalezla svou spřízněnou duši a ví, že znovu se jí to nepodaří. Mladá vdova se po letech truchlení odhodlá vyhledat to, co jí její milovaný manžel dát nemohl: dominanci. Nikdy by ji ale nenapadlo, že by v klubu, kde si lidé plní své nejtemnější touhy, nalezla toho jediného muže, který jí byl vždy oporou. Dash celá léta miloval ženu svého nejlepšího přítele, vždy v sobě ale tu touhu potlačoval. Když pak na Josslyn narazí v exkluzivním klubu, předpokládá, že sama neví, co zde očekávat - dokud se mu sama nevyzná ze svých přání. Jestli chce Josslyn poznat zákoutí submise a dominance, Dash touží být tím, kdo ji do tohoto světa uvede. Bude tím jediným, kdo se jí bude dotýkat, kdo ji bude opatrovat… kdo ji bude milovat. A bude tím jediným, komu se Josslyn podvolí…

9. Odhal mě - J. Kenner

Anotace
Pro fanoušky Padesáti odstínů šedi a Obnažené přichází erotická, emocemi nabitá romance mezi mocným mužem, který nikdy neslyšel „ne“, a silnou ženou, která říká „ano“, jen když se to hodí jí samotné. Byl jediným mužem, jemuž jsem nedokázala uniknout. A jediným, jemuž jsem nedokázala odolat. Damien Stark by mohl mít každou ženu. Byl sexy, sebevědomý a panovačný. Co si zamanul, to měl. A to, co chtěl, jsem byla já. Naše vzájemná přitažlivost se nedala přehlédnout. Překračovala všechny hranice, ale stejně jako jsem toužila mu patřit, tak jsem se zároveň děsila nátlaku jeho požadavků. Podlehnout Damienovi znamenalo, že bych se musela podělit o nejtemnější pravdu o své minulosti - a riskovat tím rozchod. Ale i Damien měl své démony. A jak se naše vášeň proměňovala v posedlost, tím víc hrozilo, že ho jeho tajemství zničí - a nás oba také.


10. Let - v oblacích - R. K. Lilley

Anotace
Bianca, letuška první třídy, se vždy považovala za vyrovnanou a racionálně uvažující dívku. I když se díky své práci běžně setkávala se supermodely a filmovými hvězdami, kterým by snad každá holka toužila dělat společnost, Bianca dokázala jejich pozvání odmítnout. Bez problému je však za letu ve výšce jedenácti kilometrů, a to na osmicentimetrových podpatcích, s úsměvem obsloužila šampaňským. Avšak poté co spatřila Jamese Cavendishe, milionáře a majitele několika hotelů, podlomila se jí kolena. Jeho podmanivému tyrkysovému pohledu zkrátka nešlo odolat. Když se ke všemu přičetla i jeho dominantní nadvláda, která jí imponovala, a k tomu příslib rozkoše a bolesti, jež mu četla v očích, nebylo nic překvapujícího, že naprosto ztratila hlavu... Upozornění: Tato kniha není určena mladistvým do osmnácti let.

11. Nahá - Raine Miller

Anotace
Američanka Brynne Bennettová, studentka výtvarného umění na Londýnské univerzitě, si občas přivydělává jako modelka a veškerý svůj čas dělí mezi školu a práci. Když si úspěšný britský podnikatel Ethan Blackstone koupí její nahý portrét, Brynne zjistí, že tento muž odmítá brát „ne“ jako odpověď. Touží po ní, chce ji mít ve své posteli, a když ji získá, udělá vše, aby si ji udržel. Ethanova dominantní povaha Brynne okouzluje a přitahuje, a to navzdory traumatům, která si v sobě mladá žena nese. Není však jediná, kdo má v jejich vztahu tajemství. Velké tajemství. Dokáže Ethan zbavit dívku jejích démonů? Dovolí mu to Brynne, nebo je přízraky minulosti oba zničí?



12. Odhalení - Jodi Ellen Malpasová

Anotace
Vítejte ve smyslném světě plném lásky a vášně.... Ava O’Sheaová dostane novou zakázku na úpravu interiérů v luxusním Panském sídle. Očekává, že ji přijme postarší rezervovaný pán, ale Jesse Ward je pravý opak. Tenhle neuvěřitelně pohledný muž ji na první pohled okouzlí a ona se nechá strhnout jeho šarmem a sebejistotou. Zároveň si uvědomí, že mu nemůže podlehnout úplně, a snaží se proto alespoň částečně vymanit z jeho vlivu, jak jí velí intuice. Jenže Jesse ji nechce pustit. Posílá jí do práce bílé kaly, brání ji před bývalým milencem i před zuřivým řidičem a její spolubydlící koupí nové auto, aby už z něj Ava neměla modřiny. Ubrání se mu, nebo tomuto rozporuplnému muži podlehne? A co odhalí v Panském sídle? Erotický román This Man: Odhalení je prvním dílem This Man trilogie. Od samého začátku Vám nedovolí vydechnout: budete se zmítat ve vlnách citů, propadat se do hlubin vášně i stoupat do výšin romantické lásky.

13. Manželská smlouva - Jennifer Probstová

 Anotace
Aby zachránila dům, pomůže Alexe už asi jen kouzlo. V životě by jí však nenapadlo, že jedno takové jí do cesty přičaruje staršího bratra její nejlepší kamarádky - a mocného muže, který jí zlomil srdce. Miliardář Nicholas Ryan sice v institut manželství nevěří, ale aby se mohl stát dědicem rodinné společnosti, potřebuje sehnat manželku. A to rychle. Když se dozví, že sestřina dávná kamarádka má finanční trable, dá Alexe odvážnou nabídku. Má to být manželství s jednoduchými pravidly: nezaplést se, nezamilovat se a jeden rok předstírat pár. Je to jen obchod. To přece nemůže být tak těžké zvládnout, ne?




14. Nespoutaná - Kathryn Taylor

Anotace
Grace je mladá a nenápadná dívka, která se o muže zatím nijak dvakrát nezajímala. Během své stáže v Londýně se však setká s charismatickým Jonathanem Huntingtonem, který ji probudí ze spánku. Grace se s ním stále hlouběji a hlouběji propadá do světa temných tužeb, ztrácí se ve víru svého chtíče. Zatímco Jonathan stále více prahne po naplnění své milostné touhy, Grace si musí uvědomit, jak nebezpečné jsou její city.






15. Rozkoše zimy - Evie Hunterová

Anotace
Extázi předchází bolest… Reportérka Abbie Marshallová potřebuje uniknout z Hondurasu a její jediná šance je soukromý tryskáč s hollywoodskou hvězdou na palubě. Letí domů s irským hercem Jackem Winterem - notorickým sukničkářem a vůbec postrachem společnosti. Poté, co letadlo ztroskotá v odlehlém deštném pralese, jsou nuceni bojovat o přežití, a Abbie za Jackovou image filmové hvězdy zachytí záblesky komplikované povahy. A čím víc ho poznává, tím víc cítí, že působí na nějakou její niternou potlačovanou stránku... Abbie po návratu k normálnímu životu nemůže zapomenout, co se mezi nimi stalo. Její úsilí pochopit své trápení ji vede rovnou zpátky k Winterovi, který je právě tak posedlý jí. Ale pokud spolu mají vstoupit do vztahu, Abbie ví, že musí přijmout jeho skryté touhy… a uznat svoje vlastní. Už ji nezajímá nic jiného, než jejich opojné milostné dobrodružství a Abbie se nechává vtahovat hloub do Winterova temného srdce - a tajemství, které může všechno zničit…


16. Hotel v Paříži - pokoj č. 1 - Emma Mars

Anotace
První díl erotické trilogie, která je označována jako francouzská odpověď na Fifty Shades of Grey. Paříž, hotelový pokoj uprostřed odpoledne… Tak začíná dekadentní příběh Annabelle, mladé společnice z Paříže, která přijme poslední práci před tím, než se stane ženou mocného a velkorysého muže. Tím je mediální magnát David Barlet, před kterým Annabelle, jinak studentka žurnalistiky, své noční povolání tají. Jejím posledním klientem je však Davidův charismatický bratr Louis. Ten se začne s Annabelle scházet v hotelu des Charmes. Každý z pokojů v hotelu je věnován nějaké historicky známé francouzské svůdkyni a v každém z nich musí Annabelle splnit některou z Louisových představ. Louisem vydíraná Annabelle se postupně dostane do bezvýchodné situace, jež ohrožuje její vysněnou, pohádkovou svatbu. Louis si Annabelle absolutně podmaní a ona si uvědomuje, že pravá svoboda přichází, jen když se plně odevzdá touze… Hotel v Paříži je lechtivý, vtipný, odvážný, smyslný román s detektivní zápletkou určený čtenářům, jež hledají něco víc než jen obvyklý romantický příběh.


17. Smlouva s Adamem - učitel lásky - Jitka Volfová

Anotace
Padesát odstínů šedi po česku Prvotina české autorky, která zůstává skrytá pod pseudonymem, a zároveň první díl z plánované trilogie, v němž je vykreslen rok sexuálního zasvěcování mladé učitelky, jež ve své naivitě a okouzlení sexem podlehne otci svého žáka. Autorka zároveň barvitě vykresluje i rodinné vztahy a sexuální příhody jejích dvou kamarádek.


zdroj: http://neoluxor.cz/


1 komentář:

  1. Já mám tenhle žánr moc ráda, hlavně jako oddychovku třeba v létě u vody. Bastarda a pár dalších od Christiny Lauren už mám za sebou a moc jsem si ji oblíbila. Po Nabíječi už pokukuji celkem dlouhou dobu, ale pořád se nemůžu odhodlat si ji koupit, tak snad někdy :)

    OdpovědětVymazat